3 plekken in huis voor een vloerkleed

Een vloerkleed zorgt voor verbinding en sfeer in het interieur. Door het toevoegen van een vloerkleed in het interieur vormen de bank, salontafel en fauteuil samen een geheel. Om meer sfeer te creëren in je interieur is het belangrijk dat je een vloerkleed uitzoekt dat past bij het geheel en dat de kleuren van jouw interieur terugkomen in het vloerkleed.

Een vloerkleed dempt geluid

Een bijkomend voordeel van het aanschaffen van een vloerkleed is dat het vloerkleed, net als gordijnen, zorgt dat geluiden gedeeltelijk worden geabsorbeerd of gedempt. Met als gevolg dat de reflectie van geluid wordt verminderd.

1. Vloerkleed bij de bank

Maar hoe leg je het vloerkleed op de juiste wijze bij de bank? Dat is afhankelijk van het effect dat je wil bereiken in het interieur en welke meubels je bij het vloerkleed plaatst. Als je een eenheid wil creëren in het interieur, dan is het advies om de meubels gedeeltelijk op het vloerkleed te plaatsen. Waardoor je optisch een gezellige hoek creëert. Door het vloerkleed net voor de poten van de bank of er iets vanaf te plaatsen en je de salontafel in het midden plaatst, komen de meubels afzonderlijk tot hun recht en vormt het toch een geheel. Wanneer je bank geen pootjes heeft, dan is het, het mooist om je bank op het kleed te plaatsen. Beschikt jouw bank wel over pootjes, dan kan een kleed zowel onder als voor de pootjes worden neergelegd. En als het vloerkleed een kleiner formaat heeft, dan kan je het kleed het beste voor de bank neerleggen, zodat de zithoek groter lijkt.

2. Vloerkleed bij de eettafel

Wanneer het eetgedeelte in dezelfde ruimte is als het zitgedeelte, zorgt het toevoegen van een vloerkleed of twee vloerkleden ervoor dat beide leefgedeelten van elkaar worden gescheiden, terwijl het toevoegen van de vloerkleden zorgt voor een ruimtelijk effect. Vloerkleden zie je steeds vaker voorbij komen onder de eettafel. Ook bij de eethoek kan een vloerkleed voor verbinding zorgen. Let dan wel op dat het vloerkleed minimaal 60 centimeter en maximaal 90 centimeter uitsteekt aan elke kant. Omdat dan de stoel nog naar achteren geschoven kan worden, wanneer je aan de tafel zit.

3. Vloerkleed in de gang, hal of slaapkamer

Omdat een gang of hal vaak smal is, is het over het algemeen het mooist om daar een smal vloerkleed neer te leggen. Het mooist is wanneer deze in het midden wordt geplaatst, zodat het een symmetrisch geheel vormt. Ook zorgt het plaatsen van een vloerkleed in de slaapkamer voor veel sfeer en comfort. Vaak wordt een vloerkleed in de slaapkamer naast het bed neergelegd, zodat je op een zachte en warme ondergrond stapt als je uit bed komt. Ook staat het mooi wanneer een vloerkleed aan het uiteinde van het bed wordt neergelegd. In de slaapkamer wordt vaak een groot vloerkleed aangeschaft of twee dezelfde losse kleinere vloerkleden.

Hulp nodig?

Twijfel je? Stuur gerust een mail naar info@stijlvolhuis.nl, dan kijk ik met je mee naar de mogelijkheden om een goede keus te maken bij de aankoop van een vloerkleed!

Stuur een berichtje

Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de keuze van de juiste planten of bloemen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij streven ernaar binnen 24 uur contact met je op te nemen.